Jaký byl rok 2014 v cukrářství Viktoria? Skvělý, děkujeme vám!

callebaut.jpg

Jaký byl rok 2014 v cukrářství Viktoria? Skvělý, děkujeme vám!

Abychom vám v našich cukrárnách mohli nabízet to nejlepší, snažíme se neustále posouvat někam dál. V roce 2014 jsem proto navštívili několik velkých cukrářských akcí, ze kterých jsme si kromě spousty nových informací přivezli i řadu nápadů na zajímavé suroviny nebo výrobky. Těšíme se, že vám brzy nějaké novinky představíme!

Cukrářský veletrh v Rimini nebo "Čokoládová akademie"

Jak vypadá leden v Itálii? Sladce, zvlášť, když máte namířeno na dvoudenní cukrářský veletrh v Rimini. Letos jsme si ho nenechali ujít a dobře jsme udělali: Nasbírali jsme spoustu inspirace a dozvěděli se novinky od světových producentů. Jaké novinky? Tak třeba známe tajný trik na výrobu zmrzliny - hned v létě ho na vás vyzkoušíme :-) Zúčastnili jsme se také soutěže cukrářů.

V březnu se šéfcukrář Martin Polanecký zúčastnil kurzu v CHOCOLATE ACADEMY™ CENTRE s Patrickem Aubrionem. Kurz byl zaměřený hlavně na čokoládu a výrobu pralinek. Domácí čokoládové pralinky patří k tomu nejlepšímu, co v našem cukrářství najdete, doufáme, že teď budou ještě o kousek lepší. Navšívili jsme také továrnu na čokoládu v Belgii u firmy Callebaut.

S Patrickem Aubrionem. FOTO: Cukrářství Viktoria

Francie, země čokoládě zaslíbená

Do Francie jezdíme často a rádi. Milujeme francouzské "gateaux" - dezerty, které se na vás usmívají z každé cukrárničky. A především dlouhodobě pracujeme s prvotřídní čokoládou Michela Cluizela. V dubnu jsme proto navštívili firmu Michel Cluizel a při té příležitosti se zúčastnili kurzu s Philippem Parcem. Víte, čemu se kurz věnoval? Opět pralinkám! Aby toho nebylo málo, podívali jsme se i do francouzské továrny na čokoládu a setkali se i se samotným Michelem Cluizelem.

S Michelem Cluizelem. FOTO: Cukrářství Viktoria

Rok 2014 v číslech: Dařilo se nám!

  • Upekli jsme přes 2000 kg vánočního cukroví
  • Vyrobili jsme cca 440 000 minidezertů
  • Spotřebovali jsme 130 000 vajíček
  • Do našich dobrůtek jsme použili 2500 kg malin
  • Vyrobili a spotřebovali jsme 5500 kg čokolády
  • Na finále Fed Cup jsme vyrobili cca 18 000 zákusků

A kromě toho všeho jsme také spustili tyto nové webové stránky, kde si můžete všechny naše výrobky objednat.

Doufáme, že nám zachováte přízeň i v roce 2015 a budeme se na vás těšit v našich cukrárnách!

Za tým Cukrářství Viktoria
Martin Polanecký.